Ясни са цените на най-достъпния електромобил в Европа: Dacia Spring

Поръчките на новата Dacia Spring вече са отворени, като стартовата цена на модела е 38 990 лв.

Dacia Spring

Dacia

О т лансирането си през 2021 г. Spring има продадени над 140 000 броя в Европа. През 2023 г. глобалните продажби бележат рекорд с 61 803 броя и ръст от 26,4% спрямо 2022 г. Spring е третият най-популярен електрически автомобил сред частните клиенти в Европа.

Expression е базовото ниво на оборудване, което предлага мултимедийна система Media Control. Системата Media Nav Live е стандартно оборудване в ниво Extreme и опция при Expression, като съдържа 10-инчов централен сензорен екран, осигуряващ свързана навигация за 8 години, информация за трафика в реално време и непрекъснато обновявани европейски карти. Освен това тя позволява безжична връзка с Apple CarPlay и Android Auto.

Новата Dacia Spring е единственият изцяло електрически автомобил в Европа, който тежи под един тон: теглото от 984 кг е за най-високото ниво Extreme. Той е само с 6 кг по-тежък от предходния модел в сравнима версия, независимо от наличието на много нови системи ADAS в отговор на нормативните изисквания и по-широка гама на стандартното оборудване.

Благодарение на ниското тегло, новата Dacia Spring консумира 14,6 kWh/100 км. Новият Spring е оборудван с електромотор с 65 к.с.

Новата Dacia Spring е налична също в две версии, насочени към бизнес клиенти. 2-местната Dacia Spring Cargo е компактна и с голяма товароносимост, а Car Sharing версията е предназначена за автопаркове за споделяне на автомобили.

Цените на Spring започват от 38 990 лв., а на бизнес версиите от 40 990 лв. Поръчките на модела в България вече са отворени, като първи доставки се очакват в началото на есента.

Dacia Dacia Spring