Hongqi представи три концепции в новата си метавселена

Кабриолетът E-LS обира точките. Не е ясно дали прототипите ще видят бял свят

Валентин Маринов,
Hongqi Concepts

Hongqi

К итайската компания Hongqi, която все повече поглежда и към Европа, представи своята гледна точка за метавселена заедно с три концептулни модела.

Те представляват визията й за бъдещето. Засега са само виртуални, но има всички изгледи да ги видим и наживо. А дали ще се превърнат в серийни модели не е ясно, но това е нормално.

Рядко дадена компания разкрива плановете си за прототипи малко, след като ги покаже за първи път.

Hongqi

Да започнем оттам, че те са дело на Super Electric Intelligent Vehicle Platform Architecture - електрическата платформа на Hongqi.

Твърди се, че в близко бъдеще автомобилите от нея ще могат да изминават около 1000 км с едно зареждане, благодарение на авангардни батерии и технологии.

Hongqi

Първо имаме Hongqi Sedan EV, който е в В сегмента и с доста футуристични екстериор и интериор. Компанията казва, че ще ускорява до 100 км/ч за по-малко от 3 секунди.

Hongqi

След това наред е Hongqi SUV EV. Той ще е с интелигента система на двойно предаване, както и с въздушно окачване. Ще е еднакво добър на и извън пътя, посочва Hongqi.

Hongqi

И завършваме с най-интересната разработка - E-LS. Това е 4-местен карбиолет. До голяма степен следва стилистиката на седана, но има своя физиономия. Харесваме го много, дано някой ден се качи на поточната линия.

Hongqi не казва много за концепциите - общо-взето, това е.

Компанията участва в проекта на Silk-FAW, фокусиран да прави електрически суперколи в Реджо Емилия, Италия.

А самостоятелно вече продава на два от най-големите EV пазари в Европа - в Нидерландия и Норвегия.

Hongqi

Hongqi SUV Hongqi