Големият и обновен Peugeot 5008 идва през март, за да атакува Enyaq

SUV-ът ще предлага голямо разнообразие от задвижвания

Мартин Дешев,
peugeot пежо

, Peugeot

Peugeot пежо

Peugeot планира да представи изцяло обновена версия на SUV-а 5008 през март. Това ще стане по време на E-Lion Day събитието на компанията, съобщава Autocar.

Новият 5008 ще използва платформата STLA Medium, като ще предлага голямо разнообразие от задвижвания. Те ще са хибридни конфигурации, като ще има и изцяло електрически предложения. С тях 5008 ще атакува Skoda Enyaq, която се позиционира като сравнително популярен модел в Европа.

Задвижанията ще са сходни с тези на 3008. Той предлага хибридни конфигурации с 1,2-литров бензинов двигател и електромотор за общо 134 к.с. А електрическата версия, е-3008, има няколко конфигурации, включително топ версия с два електромотора, задвижване на 4-те колела и 316 к.с. Пробегът е около 524 км.

Peugeot иска да направи 5008 конкурент и на Kia EV6 и Nissan Ariya. За целта SUV-ът ще има по-големи размери от e-3008, като поради тази причина и теглото ще е малко по-бавен от него, но ще е насочен към клиентите, които търсят просторен, семеен автомобил, така че тази разлика няма да е от значение за тях.

Големи промени ще има и в интериора. Той ще използва новия i-Cockpit дизайн, който беше въведен с 3008. В моделите с високо ниво на оборудване това ще включва извит 21-инчов дисплей, който ще влиза в ролята на арматурно табло и инфотейнмънт.

Новият 5008 ще запази сходен силует като своя предшественик. Дизайнът ще е обновен, но ще следва визуалното разделение между 3008 и 5008, като ще акцентира над практичността. Очаква се доставките на модела да започнат през втората половина на годината.

Peugeot електромобили електрически автомобил автомобили коли