Ford: продажбата на електромобили ще изпреварят тези на бензинови коли до 15 години

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

П реди дни Ford обяви голяма новина. Изпълнителният директор Марк Филд потвърди появата на няколко нови модела, които ще се задвижват на ток, включително флагманският F-150, който ще разчита на хибридно задвижване. През 2015 г. компанията обяви, че ще инвестира $4,5 млрд. в електромобили, за да представи 13 нови модела.

Сега Ford потвърждава 7 от тези 13 модела: напълно нов SUV с автономен пробег от „поне” 480 км, хибридни F-150 и Mustang, Transit Custom plug-in хибрид и 2 нови полицейски автомобила.

Преброихте ли ги? Шест са, а не седем. Последният ще е масов автономен модел, който Ford планира да произвежда до 2021 г. Задвижването му ще е хибридно.

За да посрещне нуждите си, Ford инвестира $700 млн. в завода си във Флет Рок, Мичиган, за да може да стартира производството на електромобили. Филдс коментира: Нашите инвестиции и разширяването на моделната ни гама отразява виждането ни, че световното предлагане на електромобили ще изпревари продажбата на бензинови автомобили в следващите 15 години.”

Повечето модели, които споменахме тук, трябва да се появят до края десетилетието, най-късно първите години от новото. Въпросният изцяло електрически SUV с пробег „поне” 480 км трябва да се появи до 2020 г., като ще се продава в Северна Америка, Европа и Азия.

Другата интересна новина е свързана с хибридния Mustang, който също е плануван за 2020 г., като ще комбинира V8 двигател с електромотор.

Четете още:

Bentley Continental Supersports е най-бързият и най-мощен модел в историята на марката

Подобрено управление и още повече агресия от Subaru WRX и WRX STi

Родените днес деца няма да имат нужда от свидетелство за правоуправление 

Източник на статията: Vesti.bg

Ford F-150 електрически автомобили електромобили Форд Ford