Ford намали драстично времето за зареждане на Mustang Mach-E

Става въпрос за 35 минути по-малко при бързо зареждане до 80%. Моделът вече може да тегли ремарке до 1000 кг.

Ford Mustang Mach E

Ford

Ford Mustang Mach-E GT

И зключителен месец април за електрическите модели на Ford. В Щатите Mustang Mach-E записа ръст на продажбите от 95% спрямо април 2021 г., с което моделът се нареди на втори място като най-продаван SUV в САЩ след Tesla Model Y, като общата бройки продадени електрически Mustang-и за този месец е 10 539. А тепърва на пазара предстои да излезе електрическият Ford F-150 Lightning.

За да засили още повече интереса към себе си, Mustang Mach-E вече е с увеличен капацитет за теглене на ремарке със спирачки. Всички варианти на модела, които са оборудвани с батерия за удължен пробег, вече официално могат да теглят до 1000 кг. ремарке със спирачки, независимо дали са със задно задвижване или задвижване на всички колела.

Заедно с подобряване на теглителната си сила, електрическият SUV на Ford сега е с намалено време за зареждане до 80-90% от капацитета на батерията и вместо 52 минути, днес са нужни само 15 минути.

Инженерите на Ford са въвели промени в настройките на системата за рекуперация на енергията, с което “1-Pedal Drive” шофирането на Mustang Mach-E предлага по-комфортно управление и плавно спиране при ниски скорости в натоварения градски трафик.

Ford Mustang Mach-E се продава в Европа повече от година и продължава да печели нови клиенти. Около 88% от клиентите, които са закупили електрическия SUV на Ford са от други автомобилни марки, привлечени от дръзкия и спортен стил, гамата на модела и забавлението от шофирането.

Настоящите собственици на Mustang Mach-E също ще се възползват от последните промени чрез актуализациите „over-the-air”.

Ford Ford Mustang Mach-E