Ford Mustang Mach-E е най-надеждният електромобил

Поне това казва проучване на What Car?, насочена към британския пазар. На противоположния полюс е Vauxhall Mokka Electric

Пламен Георгиев,
Ford Mustang Mach E електромобили

Ford

Р езултатите от тазгодишното проучване проведено от британското издание What Car?,  определящо най-надеждните електрически SUV поставят Ford Mustang Mach-E на първо място в класацията. В проучването са включени изцяло електрически автомобили на възраст до 5 години, предлагани в Обединеното кралство.

Ford Mustang Mach-E да е първият изцяло електрически автомобил на Ford и технологиите и опита на марката го превръща в най-надеждният електрически SUV, според потребителите. Данните на проучването сочат, че нито един от притежателите на Mach-E не е съобщим за повреда или неизправност на автомобила. С резултат от 100%, Мак Е е безапелационен победител в сегментите на електрическите автомобили.

По мнение на собствениците на Mustang Mach-E, той е най-добрият автомобил, който са притежавали и определено най-надеждният.

Втората позиция тук е за BMWiX3 (99,3%), а третата за Tesla Model Y (97,4%).

Естествено има и слаби, като тук на първо място потребителите във Великобритания са изтъкнали Vauxhall Mokka Electric (60,6%), Jaguar I-Pace (85,9%) и Audi Q8 e-tron (92,6%).

WhatCar Ford Mustang Mach-E Ford