Fisker Ronin има претенции за най-голям електрически пробег в света

Пълното разкриване на Project Ronin ще стане през лятото на следващата година

Fisker Project Ronin

Fisker

Fisker Project Ronin

Х енрик Фискер има големи претенции за модела Ocean, които може и да се изпълнят предвид факта, че за модела вече има над 40 000 предварителни заявки. Сега основателят на едноименната компания използва любимия на маркетолозите способ за показване на една загадъчна снимка и говорене в бъдеще време. Това е третото попълнение в моделната гама, което е все още далеч от завършения му вариант. Очаква се моделът да започне да се произвежда едва през втората половина на 2024 г.

Обещанията обаче са големи.

 <blockquote>“Целта е да постигнем най-големия електрически пробег на сериен електромобил, комбинирано с екстремно високи нива на динамика,” заявява изпълнителният директор Хенрик Фискер. “Project Ronin ще е демонстрация на нашите инженерни и софтуерни способности.”</blockquote>

С цел да се удължи пробегът възможно най-много, Project Ronin ще разчита на активна аеродинамика, както и на иновативен дизайн на батерията, който интегрира пакетът в структурата на автомобила.

За да направи автомобила възможно най-удобен за четиримата пътника, както и възможно най-откроим, Ronin ще е оборудван с „уникални” врати. След като влязат в автомобила, пътниците ще се озоват в луксозен веган интериор.

Кодовото има на модела е препратка към едноименния филм с Роберт де Ниро и Жан Рено, в който има една много впечатляваща автомобилна гонка с BMW 535i, Peugeot 406 и Mercedes 500 E.

Британското издание Autocar твърди, че Project Ronin ще бъде разработен във Fisker Magic Works, наскоро обявеният инженерен център във Великобритания, където доскоро се помещаваха офисите на Aston Martin за специални проекти. Новият модел ще се присъедини към Ocean и Pear.

Хенрик Фискер Fisker Project Ronin Fisker