Електрическият спортен седан на Mercedes-AMG

Той ще излезе като сериен модел през 2025 г. Вероятно с пробег от около 1000 км

Mercedes Vision AMG

, Mercedec-AMG

Mercedes Vision AMG

Mercedes-AMG показа концепцията Vision AMG - електрически спортен седан за бъдещето. Близкото - серийният модел е планиран за 2025 г. Вече е спряган за конкурент на Porsche Taycan.

Mercedes показа екстериора, още не сме видели салона, няма и официална информация за техниката на автомобила, но това е обяснимо.

Седанът ще излезе от електрическата платформа AMG.EA. В сърцевината са електромотори с аксиален поток - част от утрешния ден на задвижването, предполагащо нулеви въглеродни емисии.

Mercedes-AMG

Идеята е, че този тип мотори са по-леки и имат по-голяма мощност. Прототипът носи технологии от Формула 1, като се започне от цвета и се премине през решения за аеродинамиката във всичко.

Дължината на автомобила е 5100 мм. Като стана дума за конкуренция, Vision AMG е със 147 мм по-дълъг от Porsche Taycan. От всичко това можем да съдим за интериора, в който би трябвало да има много простор, имайки предвид и че говорим за EV.

Много вероятно е да предлага пробега на Vision EQXX, който наскоро измина над 1000 км от Щутгарт до Ница с едно зареждане. И му остана енергия.

Mercedes-AMG

Както се вижда, концепцията всъщност е нещо между седан (имайки предвид линията на покрива и четирите врати) и хечбек, като се погледне задницата, в която има вграден стойлер. Личи и ефектен дифузьор.

Mercedes-AMG

Най-забележителен е дизайнът на предницата - много различен от този на актуалните електромобили на Mercedes и това е нещо положително. Различен е и от споменатия и суперавангарден EQXX.

Сега знаете какво следва - Mercedes-AMG ще ни показва отвреме навреме снимки и от интериора. До пълното разкриване на автомобила може би през 2024 г., когато ще знаем всичко и за технологиите му.

Mercedes-AMG

AMG A35 Mercedes-AMG GT 63 S E PERFORMANCE "F1 Edition" Vision AMG концепция