Електрическият Mercedes EQS SUV дебютира у нас, стартира от 243 300 лв.

Първите три бройки от луксозния модел пристигнаха вчера, а от днес един демо автомобил ще бъде наличен в столичния Ring Mall

,
Mercedes Bеnz EQS SUV премиера

CarMarket.bg

П ървият собственик на електрическия Mercedes-Benz EQS SUV явно е бил много послушен през годината, тъй като точно преди Коледа ще получи новото си, супер луксозно електрическо возило, което „Силвър стар” успя да достави вчера.

С него у нас пристигнаха още два демо автомобила, като тези със сериозен интерес към модела ще могат да го тестват в столичния Ring Mall.

Иначе, успоредно с премиерата на модела снощи, Ролф-Юрген Заерле, изпълнителен директор на „Силвър стар”, с гордост се похвали, че в тази много сложна за автомобилния бизнес година, неговата компания е доставила 1000 леки автомобила Mercedes-Benz. При това до първата седмица на декември. Това е рекорд за компанията в нейната над 5-годишна история на родния пазар.

За догодина г-н Заерле изтъкна увереността си, че ще успеят да подобрят това постижения. Едно от средствата за това ще е именно EQS SUV, но и новите Е-Class, както и фейслифтите на почти цялата SUV гама на марката.

 Mercedes-Bеnz EQS SUV е оборудван с ненормалния Hyperscreen

CarMarket.bg

Mercedes-Bеnz EQS SUV е оборудван с ненормалния Hyperscreen

У нас луксозният електрически SUV първоначално се предлага във версиите EQS 450 4MATIC, EQS 500 4MATIC и EQS 580 4MATIC. Три версии са с мощност съответно 360 к.с., 449 к.с. и 544 к.с. Цената им стартира от съответно 243 300 лв. с ДДС, 261 900 лв. и 282 300 лв.

ЕQS SUV получава литиево-йонната батерия на седана - тя е с 90,6 кВч. Благодарение на нея максималният пробег достига до 588 км при трите версии.

електромобили Mercedes-Benz EQS SUV Mercedes-Benz Mercedes