Citroen сложи специален My Ami Buggy под елхата

Предколедно компанията не казва нищо за новия вариант на четириколката

,
Citroen Ami Buggy 2023

Citroen

Т очно навреме за Коледа Citroen обяви нова лимитирана серия My Ami Buggy. Това е най-новият вариант на е-четириколката и се очаква да бъде пуснат в продажба към края на първото тримесечие на 2023 г.

Citroen планира да продаде 1000 бройки от 2023 My Ami Buggy, но не дава подробности за возилото. Единствено това, че ще има няколко „изненади“.

Предишната версия беше пусната в продажба през юни и разпродадена за по-малко от 18 минути. Съдейки по снимките, това My Ami Buggy включва същата тъмнозелена боя като предишната модификация. Той също така разполага със същите бронзови джанти с черни централни капачки и тръбни врати. Бъгито запазва и подвижния си платнен покрив.

Цените на новото издание на Ami също не са обявени. Първото издание беше продавано миналата година за 9790 евро.

Ami е предназначен за града. Захранва се от 5,5 киловатова батерия. Електрическият мотор произвежда осем конски сили.

Той се класифицира като четириколка, а не като кола, което означава, че в някои страни могат да го карат и тийнейджъри на 14 години.

Citroen продаде повече от 21 000 Ami през първите две години. На някои пазари се продава като Tonic. Има също товарна версия и такава, преименувана като Opel Rocks-e. През следващата година FIAT планира да предложи своя собствена версия на Ami, възкресявайки името Topolino.

Citroen Ami Buggi Citroen Ami Citroen