Chevrolet Bolt е с по-голям пробег от Tesla Model S в реални условия

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Р екламата е голяма работа. Без съмнение Tesla е новината на лятото. Ежедневно компанията на Илон Мъск се споменава в различни медии, докато вече се приема за даденост, че това едва ли не е най-добрият електрически автомобил. Може и така да е, но последните тестове на Consumer Reports показват, че не Tesla, а Chevy Bolt гарантира най-висок пробег в реални условия от всеки друг електромобил, който компанията е тествала до момента. Това едва ли тревожи Мъск. Неговият проблем е да обърне тенденцията от постоянна загуба в печалба, тъй като за второто тримесечие на годината неговата Tеsla отчете загуба в размер на $401 млн.

В независимите тестове на Consumer Reports Bolt постига пробег с едно зареждане от 250 мили (402,5 км). Това е повече от 238 мили, колкото ЕРА (Американската агенция за опазване на околната среда) присъжда на Bolt.

Consumer Reports отбелязва, че взискателната тестова методология често води до това, че моделите не успяват да покрият параметрите, присъдени им от ЕРА. Това важи с пълна степен на 2016 Tesla Model S 75D, която изминава 235 мили (378 км) при тестовете на Consumer Reports, докато според ЕРА пробегът е 259 мили (417). Същото важи и за 2016 Tesla Model X 90D: постигнати 230 мили (370 км) срещу 257 мили (414) според EPA.

От Consumer Reports допълват: “В нашия тест за пробег на електрически автомобили, изправихме Bolt срещу 2016 Tesla Model S 75D.Токът на Tesla свърши след 235 мили (378 км), докато Bolt измина 15 мили (402,5 км) повече.”

Контрата е, че има модели Tesla с по-голям пробег, но целта на това сравнение е била друга. Consumer Reports е опитал да сравни сравнително достъпния Bolt с най-евтиния модел Tesla, с който е разполагал за тестови цели. Consumer Reports обяснява това по следния начин:

“Tesla модернизира Model X 90D до 100D. Нова Tesla Model S или X 100D вероятно ще бие пробега на Bolt, но за това ще трябва да платите $100 000 или повече за един от тези два модела. CR все още не е тествал пробега на тези версии.”

“А стане ли въпрос за цени, може да купите два Bolt EV (чиято цена започва от $37 495) за цената на Tesla Model S 75D (която започва от $75 700, включително документални такси). И двата попадат под федералния кредит от $7500. Нашият Bolt Premier струва $43 155, а нашата Tesla струва $85 670, което включва разхода за модернизация от 60D на 75D.”

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК.

Четете още:

Golf 7S като iPhone 7S: минимални промени за максимален ефект (тест драйв)

Големите играчи в Германия постигнаха споразумение за спасение на дизела

J.D. Power определи Porsche за любима на клиентите

Източник на статията: Vesti.bg

Tesla Chevrolet Bolt електрически автомобили електромобили Consumer Reports