BYD стъпи официално в Гърция, цените не са толкова ниски

Направиха що пищно, в Zappeion Megaron в Атина, за да обявят, че стартират продажбите на два модела

BYD Гърция

, BYD

BYD избра Zappeion Megaron в Атина за своя гръцки дебют

К итайският гигант BYD (Build Your Dreams) обяви на пищна церемония в Zappeion Megaron, Атина, партньорството си с Sfakianakis Group. Това е първото за годината разширяване на BYD на нов европейски пазар. Надяваме се да намери и подходящ партньор в нашата страна.

Първите два модела, които BYD ще лансира на гръцкия пазар, са BYD ATTO 3 (C-SUV) и BYD SEAL (D-Sedan), след което те ще бъдат последвани от BYD DOLPHIN (C-Hatchback) и BYD SEAL U (D-SUV), който ще се предлага в EV и плъг-ин варианти.

Първите два шоурума на BYD ще бъдат открити в Атина. Тук интерес представляват цените, за които толкова се пише във връзка с китайската атака на европейския пазар. В родината си BYD Atto 3 е оценен на около $16-17 000, което два пъти и половина по-малко от стартовата цена в Гърция: 37 990 евро. Да, не е зле като цена за електромобил, но да не забравяме, че цената на Renault Megane Electric започва от 74 890 лева у нас (идентична с тази на китайския претендент), а базовата цена на новото Volvo EX30 е 79 990 лв., съвсем малко над тази на Atto. Така че китайците ще трябва да се борят с нагласите на клиентите.

Второто предложение е още по-интересно. BYD Seal бе сред тримата финалисти в конкурса „Световен автомобил на годината”, динамичният седан от клас D стартира на цена от 45 990 евро в Гърция.

Моделите на BYD са оборудвани с батерията Blade, в която няма кобалт. Китайците се гордеят особено много с безопасността й.

Гърция BYD