Албанската полиция въведе на служба Volkswagen e-Golf

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

В се си мислим, че ние сме в центъра на Балканския полуостров и всички около нас пасат трева. Но румънците имат два автомобилни завода, сърбите си нямат, но плескавицата е заместител на всичко. С македонците знаем, че никой не може да се мери, а сега албанците демонстрират модерно мислене с автопарк полицейски патрулки, съставен от Volkswagen e-Golf. Министърът на вътрешните работи на страната заяви, че Албания е единствената балканска държава и пета в Европа, която ще патрулира с електромобили.

Според министър Саймир Тахири, полицията ще направи съществени икономии. Цената на 1 кВтч в страната е 24 евроцента, което означава, че пълното зареждане на един автомобил ще струва 5,8 евро.

Браво! Но. Винаги има по едно „но“. Някак се премълчава фактът, че в Албания има само една станция за бързо зареждане на електромобили. А всичките e-Golf (на снимката те са 11) ще трябва да се зареждат от нормален контакт. Тук трябва да кажем, че пробегът на електромобила (в идеални условия) е 190 км, но в реални условия той едва ли ще достигне и 130 км. лесно може да си представим, че полицейските патрули ще почиват повече, отколкото ще патрулират по улиците на Тирана.

Но явно заявката „Първата държава в региона“ компенсира изцяло „лекото“ неудобство със зарядните станции.

Четете още:

Ураганът „Матю“ сближи още повече ентусиаст и неговото BMW M3

Mercedes-Benz постигна исторически продажби и отвя конкуренцията

Източник на статията: Vesti.bg

#най-споделяни електромобили VW e-Golf e-Golf Фолксваген Volkswagen