Aehra показа чудните врати на първия си е-SUV

Това е италиански автомобил, от който на този етап имаме само ловяща окото визия, нищо повече

,
Aehra SUV

, Aehra

Aehra SUV

И талианската компания Aehra показа първото си творение - електрически луксозен SUV. Засега се нарича просто така и не знаем нищо за техниката му.

[gallery]11557[/gallery]

Знаем за причудливата му визия с тези врати - хем тип “криле на чайка”, хем “криле на пеперуда”. Защото могат да се отварят по два начина, така че да шашнете всичко живо наоколо. Друг SUV досега не е предлагал нещо подобно.

Aehra

Казано най-просто, предните две се отварят нагоре и напред, докато задната просто се издигат нагоре под ъгъл. Поне на външен вид те са най-впечатляващото от този модел на стартиращата компания от Апенините.

Вниманието привличат също ултратънките странични огледала и късите предни и задни надвеси.

Aehra

Огледалата са вдъхновени от състезателни мотоциклети, а стръмно наклоненото предно стъкло се слива с покрива, който след това се измества назад като за фастбек.

Този подход е определен като “смел” от главния дизайнер на Aehra Филипо Перини, който преди заемаше същата роля не къде да е, а в Lamborghini.

Все още не знаем как смелите форми се отразяват на производителността на кросоувъра. Той има аеродинамични елементи отпред и отзад, като разчита и на композитни материали за каросерията си, както загатва базираната в Милано фирма.

Aehra

Aehra SUV представлява радикална комбинация от авангардни устойчиви материали, свръхмодерна EV технология, интелигентни производствени технологии, чист италиански дизайн и е важен момент в историята на нашата компания, разбира се“, каза основателят и шеф на Aehra Хазим Нада.

Работи се и по последващ електрически седан, който трябва да дебютира през февруари 2023 г. Ако всичко върви по график, и двата модела ще излязат на пазара през 2025 г.

Aehra

Италия Милано Aehra SUV Aehra