Новият MINI Countryman е с 20 см по-дълъг, има голям багажник и 5 места

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н овото MINI Countryman е по-дълго от предшественика си с около 20 см и е по-широко с около 3 см. Междуосието му е удължено със 7,5 см. Увеличените размери осигуряват значително повече място за пет пълноценни места за седене, както и голямо увеличение на вместимостта на багажника до 450 литра. Задните седалки могат да се изместват надлъжно с до 13 см. Сгъваемата облегалка на задната седалка е разделена в съотношение 40:20:40.

Като допълнително оборудване се предлага електрическо задвижване на задния капак. Уникална опция е Picnic Bench, разгъваща се от багажника гъвкава опора, която може да служи като място за сядане на двама души.

Множеството специфични за модела дизайнерски елементи като характерния покрив, вертикалните задни светлини, шестоъгълната радиаторна решетка и големите фарове са доразработени еволюционно. Познатите като Side Scuttle рамки на страничните мигачи са с нов, стреловиден контур. Дъгите на покрива от матиран алуминий са комбинирани със сребристи елементи на страничните прагове. Отзад доминират хоризонталните линии, които са в чаровен контраст с вертикалните задни светлини.

Характерният контур на фаровете вече не е с типичната за марката кръгла форма. Индивидуалните, леко асиметрични линии в комбинация с радиаторната решетка осигуряват неподражаема визия на предната част. Серийните, интегрирани във въздухозаборниците габаритни светлини се използват и като дневни светлини.

Новото MINI Countryman застава на старта с напълно новоразработени технологии на задвижването. При въвеждането на пазара на разположение ще бъдат по два бензинови и два дизелови двигателя от най-ново поколение с технология MINI TwinPower Turbo:

Като алтернатива на серийната шестстепенна механична скоростна кутия ще се предлага 6-степенна трансмисия Steptronic. Осемстепенният Steptronic ще се предлага като опция за новите MINI Cooper S Countryman и MINI Cooper D Countryman, а при MINI Cooper SD Countryman тя е част от серийното оборудване.

MINI Cooper S Countryman ALL4 в комбинация с осемстепенна трансмисия Steptronic ускорява от 0 до 100 км/ч за 7,2 секунди – тоест е по-бързо с 0,9 секунди от съответния предходен модел. В зависимост от двигателя намалението на разхода на гориво достига до 1,4 л/100 км. Рекордьор по икономичност сред моделите с двигател с вътрешно горене е новото MINI Cooper D Countryman с разход на гориво от 4,5 до 4,3 л/ 100 км. и СО2 емисии от 118 до 113 г/км.

Plug-in хибридното задвижване на MINI Cooper S E Countryman ALL4 позволява чисто електрическо шофиране с максимална скорост до 125 км/ч. Електромоторът с мощност 65 кВт/ 88 к.с. подава мощността си чрез едностепенна трансмисия към задната ос, докато трицилиндровият бензинов двигател с мощност 100 кВт/136 к.с., комбиниран с шестстепенна трансмисия Steptronic, задвижва предните колела.

Новото MINI Countryman ще отпразнува световната си премиера на 18 ноември 2016 г. по време на Los Angeles Auto Show. Въвеждането на пазара в Европа ще стартира през февруари 2017 г.

Четете още:

Лошото момче Mercedes-AMG E63 идва с 4х4, режим „дрифт“ и две версии

Skoda Octavia взе фаровете на Kodiaq и технологии от Superb

Водородната Honda Clarity изминава 589 км, доста над пробега на Tesla S

Източник на статията: Vesti.bg

Мини MINI Countryman MINI