Седемместният Atlas е най-големият модел на Volkswagen

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

С лед доста мащабна подгряваща кампания, Volkswagen най-после показа новият Atlas с три реда седалки. За разлика от Tiguan и Touareg, които се произвеждат в Мексико и Европа, e Atlas е първият и най-голям CUV, който ще се произвежда в завода на компанията в Чатанууга, Тенеси, заставайки редом до Passat.

При дължина от 5,03 м, широчина почти 2 метра (1,97 м) и височина от 1,76 м, новият Atlas е по-голям от навъртелия вече години Touareg (4,79/1,94/1,73 м). Това естествено се отразява на по-големия простор в интериора, където има място за седмина пътници. Все още липсва конкретика по този въпрос, като към момента се знае, че моделът разполага с „иновативно решение за сгъване на втория ред седалки“, осигуряваща лесен достъп до третия ред седалки.

Най-впечатляващата черта на интериора се нарича Volkswagen Digital Cockpit, която познаваме по-добре като Audi Virtual Cockpit. А това означава, че третият модел, взаимствал името си от гръцката митология (след Eos и Phaeton), разчита на 12,3-инчов дисплей, а не на традиционните аналогови прибори в таблото пред водача.

Пътуващите разполагат със системата Volkswagen Car-Net, която дава достъп на потребителите до широк набор от услуги за свързаност на борда на автомобила. Това включва Apple CarPlay, Android Auto и MirrorLink. За доброто изживяване на борда се грижи 12-каналната Fender Premium Audio System с 12 високоговорителя и 480-ватов усилвател.

Моделът е изграден на модифицираната платформа MQB. За задвижването ще се грижи 2,0-литров TSI турбодвигател с мощност 238 к.с. Ще се предлага и 11-годишният 3,6-литров VR6 мотор с неговите 280 к.с.

Двата двигателя са свързани към 8-степенна автоматична трансмисия, която предава мощността към предните колела (с 2,0-литровия двигател), или задвижва четирите колела (3,6-литровия).

Пред публиката Volkswagen Atlas ще се появи на 18 ноември, когато стартира автомобилният салон в Лос Анджелис.

Четете още:

Skoda Octavia взе фаровете на Kodiaq и технологии от Superb

Новият MINI Countryman е с 20 см по-дълъг, има голям багажник и 5 места

Лошото момче Mercedes-AMG E63 идва с 4х4, режим „дрифт“ и две версии

Източник на статията: Vesti.bg

Фолксваген Фолксваген Атлас VW Atlas Volkswagen Volkswagen Atlas