Вносителят на Skoda отпразнува 30 години успешен бизнес в България

За това време „Еуратек” е успяла да продаде почти 60 000 автомобила на чешката марка

Еуратек 30 години

CarMarket.bg

В дясно е Skoda Felicia, първият автомобил, който "Еуратек" продава преди 30 години.

П рез миналата година „Мото-Пфое” отбеляза своя 30-годишен юбилей на родния пазар. Тази година такава годишнина имат „Бултрако”, „София Франс Ауто” и „Еуратек”, която снощи отпразнува този достоен за уважение повод с пищна церемония, на която присъстваха посланикът на Чехия у нас и мениджъри от Skoda.

Инж. Иван Тодоров, управител на „Еуратек”, си спомни с вълнение за първите стъпки в автомобилния бранш, за тежките изпитания, през които компанията му е преминала, за да може сега той да заяви с гордост, че за тези 30 години, в които е начело на „Еуратек”, компанията е успяла да продаде почти 60 000 автомобила.

По време на автомобилния салон в София направих интервю с г-н Тодоров. То беше 25-то издание на салона, който е неразривно свързан с историята на „Еуратек”, както ми сподели тогава шефът й.

„Точно преди 30 години имаше автосалон в зала „Фестивална” и ние участвахме. Говоря за далечната 1992 г. Успяхме да договорим продажбата на автомобили Skoda, които доставихме в много кратки срокове и оттам тръгна нашата успешна история.”

юбилей Skoda Иван Тодоров Еуратек