Това се случва днес - редят се на опашка за новия Corvette Е-Ray (видео)

,
Chevrolet Corvette E Ray

, Chevrolet

Chevrolet Corvette E-Ray

М оже и да не ви се вярва, но е факт. Фенове на Corvette в Америка се редиха на опашка пред дилърство, за да са сред първите, поръчали хибридния Е-Ray, първият електрифициран автомобил на навършващата тази година 70 лета щатска марка.

Харесва ни това - явно още я има тръпката от старато време. Ясно е, че повечето хора, които искат да купят автомобила, ще заложат на онлайн опашка. Напълно разбираемо.

Позовавайки се на WMUR, Carscoops.com информира, че фенове на Vette от цяла Америка са прекарали поне една нощ в редене пред дилъра MacMulkin Chevrolet в Ню Хемпшир.

А защо там? Защото това се оказва най-големият дилър на Corvette в цял свят, така клиентите подразбрали, че първи ще получи бройки и те няма да са малко. Разбира се, производството още не е започнало, но си е друго да отидеш лично и да подадеш заявка. А не да седиш пред компютъра и дебнеш там. Уау, наистина впечатляващо!

Според публикация във Facebook от Gabe DeFeo, администратор на фен страницата на C8 Corvette, Z06, E-Ray For Sale & Parts, в определени моменти през нощта е имало най-малко 100 души пред автокъщата, въпреки отрицателните температури по Целзий!

Последното довело дотам, че MacMulkin Chevrolet публикува на уебсайта си информация, че приема ранно записване, за да позволи на клиентите да запазят своето място на опашката.

Въпреки това голям брой мераклии продължили да се редят, че си и направили нещо като парти зад офиса. Видео, публикувано във Facebook, показва група хора с бира и празни кутии от пица, чакащи в студа.

Те не чакат онлайн, а стоят на опашка, донесоха своите столове за къмпинг, имат печки, търсят места да се настанят, заяви Тони Дилбърг, мениджър продажби в дилърството пред WMUR. - Аз съм в автомобилния бизнес от 25 години, никога не съм виждал клиенти да чакат навън една нощ за което и да е превозно средство.“

Според уебсайта на дилъра, всеки на опашката е трябвало да е готов да внесе възстановим депозит от $4000 под формата на личен или заверен чек.

Chevrolet Corvette E-Ray е с хибридно задвижване, което съчетава 6,2-литровия V8 и електрически мотор.

Заедно те осигуряват 664 к.с. и помагат на автомобила да ускори до 100 км/ч само за 2,5 секунди, което го прави най-бързият сериен Corvette досега. Това има своята цена - $104 295 за начало.

Chevrolet Chevrolet Corvette хибрид Chevrolet Corvette E-Ray дилъри опашка