Skoda започна сама да си прави много важен компонент

Компанията вече произвежда в Млада Болеслав прословутите кабелни снопове

Skoda кабелни снопове

Skoda

П риказката за неволята е българска, но явно я знаят и в Чехия. Skoda официално обяви, че вече си прави сама кабелните снопове, производството и доставката на които стана огромен проблем с руското нахлуване в Украйна.

Цялата група Volkswagen, а също така Mercedes, BMW, Ford и други пострадаха от това и започнаха да търсят алтернативи.

Skoda ги намери у дома си - в завода в Млада Болеслав, недалеч от Прага. И като начало започва да ги използва във Fabia.

Ако не сте наясно със значението на този компонент, един прост пример, който илюстрира колко голям е проблемът всъщност. Ако вие и вашият съсед си купите Fabia (понеже сега сме на вълна Skoda), но има разлика в модификациите според задвижването и нивото на оборудване, кабелните снопове са много различни - дори в рамките на един и същи модел.

Какво прави чешката компания? Тя си набавя нужните материали от PEKM Kabeltechnik и довършва останалото. А въпросната фирма, част от американски гигант, има фабрика в украинския град Лвов. Сега и тя търси други решения, като обучава персонал в страната си.

Skoda добавя, че в следващите седмици ще стартира дейността и за кабелните снопове за моделите Octavia, Kodiaq, Karoq и Suberb.

Заради този компонент стартът на произвството на Enyaq Coupe iV не започна в началото на март и бе забавено със седмици. От всичко казано по-горе излиза, че времето за доставки ще започне да намалява.

Skoda

Украйна Млада Болеслав кабелни снопове Skoda