Skoda Enyaq Coupe iV привлича с дизайн и разнообразие

Колата е сред големите премиери на столичния автосалон. А на щанда на чешката марка личи изобилие от кросоувъри

Skoda Enyaq Coupe iV София 2022

carmarket.bg

Skoda Enyaq Coupe iV е в центъра на щанда на чешката марка на софийското моторшоу. Купе версията на кросоувъра е и сред големите премиери, не само за България - в този спортно-елегантен вариант се показва за първи път на изложение.

Enyaq Coupe iV има още по-въздействащ дизайн от SUV варианта и освен Sportline версия се предлага и като истински атлет във версията RS iV.

Този модел има дискретна спортна предна престилка, както и прагове в цвета на купето, и е оборудван с алуминиеви джанти с размер от 19 до 21 инча.

От В колоната линията на покрива има плавен наклон назад и преминава в петата врата, която завършва с остър ръб. Формите на автомобила се подчертават от затъмнения стъклен панорамен покрив, който е стандартен елемент в купе версията на модела.

Това е най-големият стъклен панорамен покрив в гамата на Skoda, обхващащ целия покрив и преливащ в задното стъкло. По-тънък е от стандартен покрив и осигурява широко пространство над главата за пътниците в автомобила.

Стъкленият панорамен покрив позволява в купето да влиза повече светлина, което създава усещане за простор. Покритието на стъклото гарантира, че температурата в автомобила е винаги приятна.

carmarket.bg

Както и при Enyaq iV, купе версията се предлага с опционално Crystal Face лице, при което вертикалните ребра на радиаторна решетка се осветяват от 131 LED светодиода, а хоризонтална светлинна лента завършва впечатляващата визия на автомобила. Crystal Face е част от стандартното оборудване на Enyaq Coupe iV.

Skoda Enyaq Coupe iV се предлага с щедро пространство и обем на багажника от 570 l. Коефициентът на челно аеродинамично съпротивление (cd) със стойност 0.234 също е подобрен в сравнение с Enyaq iV. В зависимост от спецификацията, това позволява пробег до 545 km в WLTP цикъла.

Има избор от два типа батерии, задвижване на задните или четирите колела, и четири варианта за мощност между 132 kW и 220 kW (RS вариант). Както и при Enyaq iV, дизайн селекции заместват класическите нива на оборудване в интериора.

Skoda за първи път показва също така обновените кросоувъри Kamiq и Kodiaq, които се отличават с нова визия на предната и задната част, по-богато оборудване в интериора и множество практични и рационални решения и аксесоари от гамата Simply Clever.

Така налице е наистина голямо разнообразие на кросоувъри.

Автосалон 2022 моторшоу 2022 София 2022 Автомобилен салон София Skoda Skoda Enyaq iV