Патентни изображения разкриват новия Volkswagen Touareg

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Ч ешкият Auto.cz публикува патентни изображения на новия Volkswagen Touareg. Изводът, който се налага е, че дизайнът на модела е силно повлиян от концептуални VW T-Prime GTE, представен през април тази година на изложението в Пекин. Интериорът също няма да се отличава значително от вътрешното оформление на въпросния концепт.

Третото поколение на Touareg ще ляга върху позната вече платформа MLB Evo. Тя служи за основа на Audi Q7 и Bentley Bentayga. Нея ще използва и следващият Cayenne. Това означава, че новият Volkswagen ще бъде по-лек от предшественика си. Това на фона на дължина от малко над 5 метра и 7-местна конфигурация на интериора.

В сферата на задвижването може да се предположи, че ще се предложат познати вече двигатели, чиято мощност ще варира от 200 до 340 к.с. Това ще рече бензинова „четворка“, 3,0-литров V6 ще е на върха, а по средата ще е дизел с 270 к.с. Със сигурност може да очакваме и хибридна версия, като тя ще бъде съставена от 2,0 TFSI с 252 к.с. и електромотор.

Очакванията са новият модел да видим след година на салона в Шанхай. Сега очакваме (вероятно на 27 октомври) дебюта на VW Atlas, за който дълго време се спекулираше, че ще носи името Teramont. Моделът трябва да бъде представен в Санта Моника, Калифорния, тъй като ще бъде прицелен основно към северноамериканския пазар.

Четете още:

Първият в историята на Mercedes пикап ще се появи този месец

Новият Land Rover Discovery дойде предпремиерно в България

Източник на статията: Vesti.bg

Touareg VW Touareg Фолксваген Volkswagen