Opel Crossland дебютира в България седмица преди салона в Женева

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

В сравнение с Opel Mokka X, който се предлага с опционално задвижване на четирите колела, новият Opel Crossland X е насочен към градските терени. Със своята дължина от 4.21 метра, новият Crossland X е с 16 сантиметра по-къс от Astra, но същевременно с това е с 10 сантиметра по-висок.

Новият модел предлага изключителни иновативни решения, превръщащи всекидневното пътуване в нещо по-комфортно, по-безопасно и по-лесно. Адаптивните предни светлини (AFL), head up дисплеят и панорамната камера за обратно виждане със 180-градусов обзор, както и различните асистенти, като Advanced Park Assist например, са част от примерите в тази насока.

Новият Crossland X се предлага също с типичната за марката Opel комуникационна свързаност от най-високо ниво, благодарение на технологии като Opel OnStar и съвместимите с Apple CarPlay и Android Auto инфоразвлекателни системи IntelliLink, включващи до 8-инчови цветни сензорни екрани.

Както водачът, така и пътникът до него могат да се насладят на качествата на ергономичните, сертифицирани от AGR седалки. Opel е единственият производител, предлагащ подобна технология свързана с комфорта в този сегмент (както за Crossland X, така и за Mokka X). Багажникът от своя страна предлага обем от 410 литра – без да се сгъват задните седалки – и е водещ за класа. В допълнение, пътниците на задната седалка могат да настроят своята позиция, благодарение на възможността и за изместване със 150 милиметра в хоризонтална посока.

Важен за модела е фактът, че той се предлата опционално с огромен панорамен покрив, а клиентите ще могат да го поръчат и в двуцветно изпълнение на екстериора, като за покрива са налични три цвята.

Моделът ще се предлага с 1,2-литров, 3-цилиндров двигател в три версии. Базовата е атмосферна, докато другите две са с турбо и мощност съответно 115 и 130 к.с. Дизелът ще е 4-цилиндорв 1,6-литров мотор в две мощностни версии. На по-късен етап ще се появи и LPG версия. Двигателите могат да бъдат съчетани с механични или 6-степенна автоматична трансмисия.

Четете още:

В тази „седмицата” е убит Тупак Шакур и сега се продава за $1,5 млн.

Щутгарт обмисля забрана на свободното движение на по-старите дизели

Прекрасният концепт Peugeot Instinct е напълно автономен

Източник на статията: Vesti.bg

Женева 2017 Opel Опел Опел Кросленд Opel Crossland