Новият Kia Picanto залага на спортното излъчване

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

М акар да виждаме компютърни изображения, новото поколение на Picanto изглежда много по-пикантно от досегашния модел. Петвратият модел (ще има и 3-врата версия) като цяло е съхранил пропорциите на второто поколение, като вече се доближава доста плътно като дизайн до четвъртото поколение на Rio, дебютирало на салона в Париж през октомври.

Още повече сходства с Rio се виждат в интериора. Воланът, централната конзола с характерните за Kia „перчатки”, залепеният за арматурното табло дисплей, това са характеристики, които вече видяхме в по-големия Rio. Kia казва, че новият Picanto ще стане по-комфортен и безопасен, като ще предложи на клиентите си богата гама за индивидуализация.

В областта на техниката няма нищо официално. Вероятно хечбекът ще се предлага с механична и автоматична трансмисия, а от Hyundai i10 вероятно ще бъде наследен 3-цилиндровият 1,0-литров мотор с 67 к.с., както и 4-цилиндровият 1,15 с 87 к.с. Не е изключено моторната гама да се разшири и с 3-цилиндровия турбо мотор 1.0 T-GDI (100 л.с.).

Дебютът на третото поколение Picanto е плануван за началото на следващата година. Традиционно той ще се състои в Корея, където моделът се продава под името Kia Morning. В Европа Picanto ще дебютира на автомобилния салон в Женева в началото на март.

Четете още:

Топ 10 на най-важните събития при безпилотните автомобили през 2016

На салона в Детройт Audi ще покаже концепцията Q8 E-tron

Карате на газ през зимата – ето какво трябва да знаете

Източник на статията: Vesti.bg

Киа Kia Киа Пиканто Kia Picanto