Намериха пазар за проблемните Golf-ове от „Дизелгейт”

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

У краинското представителство на Volkswagen стартира супер привлекателна ценова кампания за Golf SportWagen (в Европа го познаваме като Variant). Както е известно, Volkswagen се отказа от продажбата на дизеловите комбита на американския пазар, но не и на други пазари. Един такъв е този в Украйна, на който се продават комбита Golf с нулев пробег, но от моделна година 2016. За тази цена не бихте ли искали и вие чисто нов Golf комби?

Украинските клиенти могат да закупят Volkswagen Golf SportWagen 2.0 TDI със 150 к.с. Базовата му версия е с 8 въздушни възглавници, камера за движение на заден ход, безключов достъп и лети джанти. Цената на такава модификация е $18 000. Такава е цената на европейския Golf Variant, но с 1,0-литров мотор.

Ако извади $22 000, украинецът ще получи панорамен покрив, голям екран на мултимедията, адаптивен круиз контрол, 18-цолови джанти и аудио система Fender с 400 вата мощност и 8 високоговорителя.

Изданието „Авторевю” твърди, че по автомобилите, предназначени за Украйна, са направени над 40 промени, съпроводени с нужната сертификация. От дошлите от САЩ автомобили е монтирана европейска система за осветяване, борд компютър с метрична система за измерване.

Трябва да се отбележи, че 2,0-литровият TDI не е проблемният мотор от серия ЕА189, който причини толкова вреди на концерна, а по-съвременния ЕА288. За тях VW гарантира, че никога не са били оборудвани с лъжливия софтуер.

Първата партида от 600 автомобила ще бъде налична от 1 септември, а до края на годината са планирани да бъдат доставени 2000 автомобила.

Четете още:

Още новини може да откриете на нашата Facebook страница ТУК

Continental преосмисля колелото

BMW Z4 Roadster Concept e тук и е прекрасен

CO2 отпечатъкът на електромобилите е рекордно нисък

Източник на статията: Vesti.bg

Дизелгейт Volkswagen VW Golf