Mercedes показа бъдещият си базов седан

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

О свен фейслифта на S-Class, Mercedes-Benz има и друга изненада за посетителите на автомобилния салон в Шанхай. Това е Concept A Sedan, с който ни дава възможност да погледнем към бъдещия дизайн на марката, а също и към дизайна на модела, чрез който нови клиенти ще търсят път към това да станат собственици на Mercedes.

“Нашият Concept A Sedan показва, че времето на ръбовете свърши,” коментира Горден Вагенер, главен дизайнер на Daimler AG. „Той има потенциала да представи нова ера в дизайна.”

Concept A Sedan предприема предпазлив, но атрактивен подход спрямо дизайна в луксозния компактен сегмент. Малките надвеси отпред и отзад са допълнени от големи колесни арки, под които са монтирани 20-инчови джанти. Макар Вагенер да твърди, че ръбатият дизайн е минало, в Concept A могат да се открият някои остри черти най-вече в предните и задните светлини. Високата странични линия и купеобразният покрив са типични за Mercedes. Сигурно е, че бъдещите модели на Mercedes ще се отличават с мускулест преден капак и агресивна радиаторна решетка.

Тъй като това е концепт, предназначен да демонстрира бъдещата посока в дизайна, от компанията не предлагат техническа информация за задвижване. На европейския пазар серийният CLA се предлага с агрегати от 150 до 211 к.с., като има и AMG версия с 374 к.с. Може да се предположи, че задвижването на бъдещата серийна А-класа няма да се различава много.

Следващият А-клас ще бъде изграден на модулната платформа MFA и ще се конкурира с 4-вратите модели А3 и Серия 1. На тази платформа ще очакваме и кросоувър, който по размери ще се доближава до В-клас. Новият Mercedes-Benz A-Class се очаква към края на 2018 г.

Четете още:

Купе-кросоувър е първият автономен електрокар на Skoda

MINI Countryman е по-доброто BMW X1 (тест драйв)

Дяволът се е вселил в Challenger SRT Demon

Източник на статията: Vesti.bg

Мерцедес-Бенц Концепт А Седан Мерцедес-Бенц Мерцедес Concept A Sedan Mercedes-Benz Concept A Sedan Mercedes-Benz Mercedes