Първи снимки на чудовището от Афалтербах

defaultimg

netinfo

О фициалната премиера на зеленото чудовище ще се състои тази вечер, но моделът не можа да бъде опазен. И как да опазиш такова чудовище?! Ако тази огромна зейнала пас и боята Green Hell Magno не ви крещят „бегайййй, отровна змия“, няма какво друго да предизвика страх у вас.

Може да се каже, че от определен ъгъл, новият звяр от Афалтербах изглежда по-заплашително от Dodge Viper.

Под дългият и широк преден капак на GT R е монтиран същият би-турбо 4,0 V8, който се монтира в GT и GT S. Тук обаче той генерира 585 к.с. и 700 Нм въртящ момент.

Заедно с по-широката следа, по-големите гуми и модифицирана 7-степенна трансмисия с двоен съединител, новото AMG чудовище ускорява до 100 км/ч за 3,6 секунди, което е с 0,2 сек по-бързо от Mercedes-AMG GT S.

Освен супер широкият кит и централно разположените ауспуси, гигантската радиаторна решетка е вдъхновена от състезателния 300 SL (W194). Това е основният акцент в дизайна, тъй като той приближава модела до състезателния Mercedes-AMG GT3.

Очакваната цена на модела ще е в рамките на 170 000 – 180 000 евро. Вероятно и тиражът ще е ограничен, но това ще се разбере тази вечер. Няма да е учудващо, ако скоро разберем, че GT R е станал най-бързият на „Нордшлайфе“, когато става въпрос за автомобили с монтиран отпред двигател и задвижване на задните колела.

Вижте още:

Лимузината на Путин е copy-paste на RR Phantom

J.D. Power обяви KIA за най-надеждна марка зад Океана

Източник на статията: Vesti.bg

AMG Mercedes-AMG GT R Мерцедес Mercedes Mercedes-Benz