Любовта е вечна, над 7500 са поръчали струващия $325 000 Ford Mustang GTD

Ford планира да счупи рекорд на „Нюрбургринг“ към края на годината, слизайки под 7 минути за обиколка

Ford Mustang GTD

, Ford

Ford Mustang GTD

С очаквана цена от $325 000, Ford Mustang GTD е най-скъпият жребец в 60-годишната история на модела. Но очевидно тази сума не може да отблъсне най-запалените фенове, след като се разбра, че Ford е получил над 7500 заявки по време на 37 дни, когато можеха да се правят предварителни заявки в САЩ и Канада. Сега е време на Европа.

Заявки ще започнат да се приемат през юни, съвпадайки с европейския дебют на модела по време на „24 часа на Льо Ман“. Ford разкри също, че в някакъв момент през четвъртото тримесечие на годината ще бъде направен опит за рекорд на „Нюрбургринг“. Компанията се цели в постигане на време за обиколка от под 7 минути. Ако успее, Mustang GTD ще изпревари Dodge Viper ACR в категорията „Най-бърз сериен американски автомобил“.

Тук ще отбележим, че получените над 7500 заявки за GTD надхвърлят в пъти планирания годишен тираж от 300 до 700 броя. При това Ford бе казал, че мисли да произвежда модела през 2025 и 2026 г., но при толкова желаещи, плановете лесно ще се променят. А тепърва предстои в играта да влезе Европа, Близкия Изток, Мексико и т.н.

С над 800 „коня“, окачване от GT3 и монтирана отзад трансмисия за почти 50:50 разпределение на теглото, никога преди не е имало Mustang като GTD.

Ford Ford Mustang Ford Mustang GTD