Lexus ще атакува Европа с “различни” автомобили

Луксозната марка иска да предложи както разнообразие, така и уникалност. Няма да залага само на SUV

Lexus

, Lexus

Концептуалният спортен модел на Lexus с пробег от 700 км, показан по-рано тази година.

Б ъди различен. На това мото явно залагат в Lexus по отношение на моделната си гама за Европа, ако се съди по изявление на шефа на компанията за Стария континент Спирос Фотинос, цитиран от Autocar.

Говорим за луксозен бранд и най-логичното е той да иска да произвежда все повече и повече SUV и кросоувъри - всеизвестен факт е, че от тях се печели най-много. Още повече, когато са електромобили.

Фотинос обаче посочва, че компанията иска да присъства в Стария в свят с "разнообразни модели" като типове каросерии - в това число стандартните, а отделно от това колите им да са различни от всички останали по отношение на предназначението.

Отчитайки факта, че все повече се търсят SUV и кросоувъри. Lexus трябва да предлага богат избор, освен всичко останало като ценности на марката.

Не трябва да забравяме, че първите два електромобила на Lexus за SUV, а кръстоската NX се радва на добър прием.

Според Спирос Фотинос японската компания, част от семейството на Toyota, анализира вкусовете в Европа и се съобразява с тях. Затова и търси уникалност. Той не изключва нито един тип автомобил или клас, но все пак казва, че с приоритет ще са сегментите, в които Lexus присъства, които са най-търсени и носят печалба.

Още нещо - марката ще се възползва от електрическата e-TNGA платформа на Toyota, но в бъдеще ще търси разработването на своя, защото технически е невъзможно да се покрият всички сегменти, казва босът. Последното важи и за пробега.

Autocar.co.uk

разнообразие Европа Спирос Фотинос Lexus LFA