Honda Civic Type R подобри рекордните обиколки на 5 легендарни писти

defaultimg

netinfo

П реди две години, през май 2014, Civic Type R стана най-бързият хечбек на легендарното трасе „Нюрбургринг Нортшлайфе“. Рекордът вече е притежание на VW Golf GTI Clubsport S, но постижението предизвика екипът на Honda да се опита да подобри времената на 5 легендарни трасета, записвани от хечбек с предно задвижване.

Свата въпрос за пистите „Силвърстоун“, „Спа.Франкоршам“, „Монца“, „Ещорил“ и „Хунгароринг“.

Рекордите са записани от четирима професионални състезатели, а именно Мат Нийл, Роб Хъф, Норберт Мишелиц и Бруно Корея.

Кампанията започва през април на „Силвърстоун“, пистата на която се провежда GP на Великобритания. Зад волана на Civic Type R сяда Мат Нийл, 3-кратен шампион в Британския шампионат за туристически автомобили. Той завърта един тур на легендарното британско трасе за 2:44,45 мин. Трасето обаче е мокро. Затова Мат и екипът се връщат по-късно и на суха писта записват 2:31,85 мин.

В началото на май екшънът се мести на „Спа-Франкоршам“. Белгийското трасе вероятно е най-трудното в настоящия календар във Ф1. Това е легендарна писта, която е атакувана от Роб Хъф, пилот на Honda Racing. Хъф постига време от 2:56,91 мин.

Следващата цел е „Монца“, която не случайно се нарича „Катедралата на скоростта“. Там главно действащо лице е друг пилот на Honda в шампионата WTCC, Норберт Мишелиц. Той постига 2:15,16 мин.

На родна земя, на пистата „Ещорил“, воланът трябва да поеме Тиаго Монтейро. Тежка катастрофа по време на германския кръг от WTCC изважда Монтейро от програмата. Неговото място се заема от сънародника му Бруно Корея. Той пристига на „Ещорил“ 24 часа, след като е уведомен. И постига рекорд от 2:04,08 мин.

Последната писта е „Хунгароринг“, където отново Норберт Мишелиц е в екшъна. Норберт спечели кръга от WTCC на пистата с Civic Type R, докато се състезаваше за частния екип на Zengо Motorsport. В рамките на два дни, Мишелиц прави обиколки със серийния Type R, като успява да запише рекордните 2:10,85 мин.

Вижте още:

Maserati модернизира Quattroporte

Renault показа фейслифта на Clio

Източник на статията: Vesti.bg

торещ хечбек хот хеч автомобилни рекорди Honda Civic Type R Honda Хонда