Ford Pro - пет дейности и услуги в едно

Това е компания, насочена към хората, които правят бизнес с автомобили на Синия овал

Ford Pro

Ford

А втомобили, зареждане, софтуер, сервис и финансиране. Това са петте елемента върху които стъпва Ford Pro, създадената през миналата година “компания в компанията”.

Онези от вас, които следят новините около бранда, знаят, че под шапката му реално вече има три отделни фирми - Ford Blue (автомобилите с ДВГ), Ford Model e (електромобилите) и Ford Pro (лекотоварните и всичко изредено по-горе, свързано с тях).

Няма сега да се спираме на първата, за втората вече ви разказвахме и тепърва ще следим развитието й - тя е най-младата, обособена бе наскоро. Разбира се, че има синергия между тях - в крайна сметка представляват една марка с над 100-годишна история.

Ще ви разкажем за създадената през м. г., но дебютираща сега Ford Pro. Нейното портфолио и цели бяха представени на медийно събитие в Барселона, на което присъстваше и нашата медия. Там журналистите получиха три в едно - запознанство с Pro, тест драйв на новия електрически E-Transit и предпремиерно показване на E-Transit Custom, който ще излезе догодина.

Трябваше обаче да поставим темите в по-сложно уравнение, тъй като, както изяснихме още в началото, Ford Pro събира пет различни дейности и услуги.

Нека започнем от името. Знаеше се от миналата година, но ако човек не си е направи труда да прочете, може да се обърка. Pro не значи professional, а productivity (“производителност”). Уточняваме, защото тук-там личат неясноти.

 Шефът на Ford Pro Тед Канис.

carmarket.bg

Шефът на Ford Pro Тед Канис.

Той е за хората, които правят бизнес с автомобили на Ford. Най-просто казано, нещата стоят по следния начин: искате да купите, да речем, 10 нови E-Transit-а. Отивате във Ford Pro (“Мото-Пфое” в България), придобивате ги чрез дадена финансова схема, купувате също зарядни станции за тях, вземате софтуер и си осигурявате сервис. Всичко това.

Към софтуера попада телематиката (за който не знае - това означава дистанционно предаване на данни от подвижни и неподвижни обекти към други такива, вкл. системи) на возилата.

Можете и да получите съвети - дали да са десет или друга бройка, и въобще по отношение на всичко, свързано с вашата автомобилна инвестиция. Хората в бизнеса са наясно колко важен в днешно време е софтуерът за цялата ви дейност, в която вече влиза и зареждането, ако заложите на EV. Без добра операционна система, за която има кой да се грижи (Ford Pro в случая), нямате никакъв шанс.

Същото се отнася за сервиза, а и за новите предизвикателства, свързани с електромобилите и тяхното зареждане. Много хора се страхуват и това обяснимо, защото е нещо ново. Те ще получат съвети, напътствия и обслужване във Ford Pro.

Горното се видя и на пресконференцията - над 50 процента от клиентите на Ford по отношение на лекотоварните автомобили във Велокобритания (британски екип обезпечаваше събитието) са казали, че никога не са се докосвали до EV.

 Тед Канис представи услугите и дейностите на Ford Pro.

carmarket.bg

Тед Канис представи услугите и дейностите на Ford Pro.

Целта на Ford Pro е да направи така, че хората, които са му се доверили, да не мислят за друго, освен за бизнеса си, увери лично президентът на компанията Тед Канис, който дойде от Америка на събитието в Барселона. Независимо колко голям е този бизнес.

С лекотовраните си автомобили Ford от години е лидер в Европа и ясно иска да удържи тази позиция. Затова и инвестира, а плановете са през 2025 г. приходите само от Pro да са 45 милиарда долара.

Фирмата разполага с 800 центъра за Transit в Европа, 1500 лицензцирани дилъра за електрическата му версия и над 4500 сервиза, в които той да може да се обслужва.

Последното ни отвежда към E-Transit, който ще ви предствим утре с тест драйв.

бизнес Барселона Тед Канис Ford лекотоварни автомобили Ford E-Transit Custom Ford Pro