Ford Mustang № 10 000 000

Пламен Георгиев,
defaultimg

netinfo

Н а 8 август Ford отбелязва производството на 10-милионния Mustang – най-продаваната спортна кола в Америка за последните 50 години и в света за три поредни години.

10-милионният Ford Mustang е кабриолет GT с V8 двигател, 460 к.с. и 6-степенна механична трансмисия, цвят Wimbledon White. Той бе произведен в завода на Ford в Мичиган. Първият сериен Mustang (шаси 001), произведен през 1964 г., е бил същият цвят и модел, с 3-степенна механична трансмисия и V8 двигател със 164 к.с.

За 54-годишната си история, Mustang се е произвеждал също в Сан Хосе, Калифорния, Метуген, Ню Джърси и в оригиналния завод в Диърборн, Мичиган.

Mustang е най-продаваният спортен автомобил в Америка за последните над 50 години, според анализите на Ford за общия брой регистрации на нови автомобили за периода 1966-2018 г. на всички спортни коли, за които IHS Markit има данни.

Ford е продал над 38 000 автомобила Mustang в Европа от старта на продажбите в региона през 2015 г.

Миналата година Mustang е имал повече продажби от Porsche 911 на 13 европейски пазара, вкл. Великобритания и Испания.

Ford Mustang е един от знаковите muscle cars и най-успешният сред тях. От представянето си преди 54 години той е олицетворение на американската мечта. «Малък” принос за това има и Холивуд, който издигна Mustang на пиедестала с “Булит”. Героят на 4 колела, във версия от 1967 г., се появи и в “Да изчезнеш за 60 секунди”, където Никълъс Кейдж му даде името “Елинор”. На големия екран моделът има над 3200 появи, като настоящият модел направи кино дебюта си в Need for Speed.

Jaguar XF 2.5d AWD: Дизелът все още няма равен (тест драйв)

Кой по колко печели на един продаден автомобил

VW ще трансформира SEAT в конкурент на Alfa Romeo

Източник на статията: Vesti.bg

Ford Форд Форд Мустанг Ford Mustang