Японска компания създаде автомобил по оригами

Т ова, което виждате не е просто модел на кола. След като от Lexus ни представиха работещ модел на левитиращ скейтборд, сега е време за още нещо интересно.

Японците са се съюзили с компаниите LaserCut Works и Scales and Models, които специализират в дизайнерски решения и прототипи в технологичния бизнес. Заедно с тях поделението на Toyota за луксозни автомобили създават вариант на седана Lexus IS, който е вдъхновен от оригами, пише Smartnews.bg.

Моделът с названието Origami Car е напълно функционален картонен седан. Задвижва се от електрически мотор, който заедно с рамките от алуминий и стомана е единственото, което не е направено от картон. Вратите, гумите - всичко в тази кола работи. Друг е въпросът колко дълго ще продължи това след първия дъжд.

Картоненият Lexus е базиран на 3D модел на IS, който е използван за дизайна на 1700 части от картон, всяка дебела по 10 милиметра. Сглобяването е отнело цели три месеца, а частите стоят заедно благодарение на лепило за дърво на водна основа.

С този модел Lexus имат за цел да покажат, че с днешните технологии може да бъде построено всичко от всякакъв материал. Единственото ограничение всъщност е въображението. Вижте още в Smartnews.bg.

Източник на статията: Vesti.bg

дизайн технологии автомобили Toyota Lexus