Сватбеният автомобил на принц Албер

Сватбеният автомобил на принц Албер

Lexus/Speed-press

Сватбеният автомобил на принц Албер

След часове принцът на Монако Албер II ще изостави статута си на ерген.

Един от главните герои по време на сватбата пък ще е специално изработен уникален "Лексъс LS 600h".

Събитието, на което ще присъстват голям брой короновани особи и високопоставени лица, се очаква с огромен интерес не само в княжеството, но и в целия свят.

Преди няколко месеца "Лексъс" получи привилегията да бъде "автомобилът на принца на Монако", a верен на своя ангажимент към опазването на околната среда, Албер II е избрал хибридно задвижване.

За специалното събитие обаче трябва и специален модел. Работата е била поета от белгийското дизайнерско студио Carat Duchatelet.

Изискванията на принца са били сравнително прости: задната част на LS 600h да бъде премахната, като на нейно място бъде създадена прозрачна платформа, така че младоженците да имат пряк визуален контакт с множеството, излязло да ги поздрави.

За да изпълнят специалната поръчка на принца, белгийските майстори са постигнали търсения резултат след 2000 часа труд.

Резултатът: LS 600h Limousine Landaulet, изработен само в един-единствен екземпляр, разполага с нова прозрачна задна част с 8-милиметров "покрив" от поликарбонат.

Тази трансформация е изисквала особени усилия, за да съответства на твърдостта на платформата и да издържа на усукване.

За да бъде постигнат търсеният резултат, са били направени 3D симулации с помощта на японските конструктори и инженери, докато материали като карбонови влакна и кевлар са заменили традиционния метал.

В крайна сметка "стъкленият балон" сега тежи само 26 кг.

След церемонията съпрузите Рение обаче едва ли ще се възползват от своя Lexus LS 600h L Landaulet за втори път, така че най-вероятно той съвсем скоро ще се превърне в музеен експонат.

Източник на статията: Vesti.bg

сватба Монако Албер II