Заради високите цени полицията на Мичиган пести гориво

Отказват се повиквания, униформените отиват на място само при крайна необходимост

полицейска кола САЩ патрулка

Michigan State Police

И стина е. В Америка, страната в която доскоро обемът на двигателя бе въпрос на престиж, а харчовете на бензиностанциите не натежаваха много семейния бюджет, полицията реже разходи, за да пести гориво.

Да не говорим, че САЩ са една от най-полицейските държави в света. Да не говорим, че тази история се разиграва в щата Мичиган, където е Детройт, някога определян като световната столица на автомобилостроенето.

Високите цени на колонките обаче - 5,21 долара галон, голямо увеличение дори спрямо миналата седмица, когато беше $4,71, са принудили униформените да се ограничават в своята работа, съобщава Fox News.

Шериф Майкъл Мейн от Изабела каунти, обяви, че местната служба вече употребила бюджета за бензин - до нулиране и следващ транш. Така доста ограничила патрулирането.

Вече обстойно се проверявали всички обаждания. Кола не отива на място, ако случаят не е спешен, ако не е рецидиф, ако няма заплаха за човешки живот… Изобщо - ако присъствие на силите на реда не е задължително, те изобщо не тръгват.

Това не значи, че не патрулират, но влизанията им в колите сериозно са намалели в последните дни.

Мейн увери, че от взетите мерки контролът не намалява и че опазването на реда остава приоритет №1. В социалните мрежи обаче се коментира, че ставащото е лош знак и ще повлияе на и без това високата престъпност в целия щат, в който бедността е на високи нива.

А галопиращите цени на горивата сериозно удрят американските потребители, но въпреки това те все още предпочитат пикапи и SUV-та, а макар и продажбата на електромобили да бележи ръст, още не може да се говори за трайна и необратима тенденция.

Fox News

полиция в Мичиган Мичиган гориво пестене