Като на кино: щатска полиция преследва крадци, задигнали коли от завод на GM

Стигнало се е до гонка с пет откраднати автомобила Chevrolet Camaro

полицейска кола САЩ патрулка

, Michigan State Police

Една от патрулните коли на щатската полиция на Мичиган.

Г ледали сме такива сцени по филмите, но случката този път е реална. Щатската полиция на Мичиган, САЩ, си спретна гонка с крадци, задигнали пет автомобила Chevrolet Camaro от паркинг на завода на General Motors в Лансинг, недалеч от Детройт.

Там се прави Camaro, други модели на Chevy, а също така Cadillac CT4 и CT5.

В 1 часа след полунощ в понеделник местно време униформените започват акция, след като са алармирани за наглата кражба.

Включват се полицейски патрули с коли и хеликоптер. Не след дълго колите са открити на близко шосе - движели се в пакет и необичайно висока скорост. Крадците не се подчинили на командите да спрат, така започва преследване.

Според полицията, те се разделели на две групи и тръгнали по различни пътища. Преминали през няколко населени места. Наложило се силите на реда да им направят засада и да използват познатите устройства за принудително спиране чрез пукане на гумите.

Един е катастрофирал, а други са избягали от возилата. Те са върнати на GM, а по-късно са арестувани деветима заподозрени, като осмина от тях са от Детройт - на възраст между 20 и 24 г.

Ако се докаже вината им, те ще бъдат съдени по няколко обвинения, като се почне от кражба, бягство от местопрестъпление, неподчинение на полицейско разпореждане, увреждане на чужда собственост, участие в организирана престъпна група и т.н.

По-късно местната медия 6 News информира, е задигнатите коли всъщност били седем, като една от тях катастрофирала още на излизане от паркинга на завода.

Полицията, която информира официално в каналите в социалните мрежи за пет, оценява общата стойност автомобилите на 375 000 долара.

Michigan State Police

патрули Полиция на Ню Йорк Детройт Пистънс гонка кражба на автомобили General Motors Chevrolet Camaro ZL1 The Exorcist