Специален и уникален екземпляр Bentley Continental ще бъде продаден за добра кауза

Той е изрисуван цветно в памет на американски спортен репортер, който почина от рак. Парите отиват за фондацията на семейството му

,
Bentley Continental GT Speed

, Bentley

Bentley Continental GT Speed Convertible

Т ова е Bentley Continental GT Speed ​​Convertible. Той ще бъде произведен в един екземпляр и продаден за благотворителност през 2023 г.

С цветния външен вид на кабриолета се отдава почит на култовия американски спортен тв репортер Крейг Сегър, известен и с това, че носеше костюми в ярки цветове и шарки. Той почина от левкемия в края на 2016 г.

Така не е изненада, че парите от продажбата на пъстрия Continental GT Speed ще отидат за фондация SagerStrong в подкрепа на битката с рака на кръвта.

Колата е изрисувана така от дивизията за специални поръчки Mulliner на Bentley. Основният цвят на каросерията прелива от черен отпред до бял отзад. Отстрани личат редове с цветя в различни форми, а на вратите и задните калници са поставени шарки, тип “пейсли”.

В интериора тапицерията е черна - с червени контрастни шевове. На подглавниците с бяло е избродиран подписът на Крейг Сегър.

Нашата интерпретация на „облеклото“ Continental GT Speed ​​Convertible в нещо, което Крейг би носил, почита него и неговия жизнен, непреходно позитивен и приповдигнат дух“, каза Скот Рейнолдс, маркетинг мениджър в Bentley.

Continental GT Speed ​​Convertible разполага с 6,0-литров W12 двигател с две турбини.

Максималната мощност е 650 к. с. (900 Нм въртящ момент). Трансмисията е 8-степенна с двоен съединител, като насочва мощността към четирите колела с електронен заден диференциал.

Всичко това позволява на луксозната кола да достигне до 100 км/ч за 3,6 секунди и да удари максимална скорост от 335 км/ч.

Това далеч не е първият случай, в който Bentley прави такава кола и за добра кауза.

Bentley

рак на кръвта благотворителност Bentley Continental GT Speed ​​Convertible Bentley