Това е най-мощният, най-динамичен и най-луксозен Conti GT

Новото Bentley Continental GT Mulliner е върхът на сладоледа в семейството Continental

Bentley Continental GT Mulliner

Newspress / Bentley

Bentley Continental GT Mulliner

О бновеното моделно портфолио на Bentley вече има нова звезда и тя се нарича Continental GT Mulliner. С подобрения по двигателя W12 и шасито, споделено с GT Speed, новият GT Mulliner W12 се превръща в най-мощният, най-бърз, най-динамичен и най-луксозен модел Continental GT до момента.

Новият модел обединява най-доброто от всички светове, за да създаде върховния Continental GT, комбинирайки динамиката на Speed, комфорта на наскоро обявения Azure и магическото докосване на майсторите на Mulliner.

В основата на модела стои двигателят W12 TFSI, ръчно изработен в завода на Bentley в Крю. Същият генерира 659 к.с. (+4%) и 900 Нм, които ускоряват модела до 100 км/ч за 3,6 секунди, максималната скорост е 335 км/ч.

Newspress / Bentley

Купето на Continental GT Mulliner W12 може да се охарактеризира само като луксозно, демонстрация на върховно майсторско изкуство, което в Mulliner знаят да правят. За качеството на изпълнение говори фактът, че клиентите могат да избират между 88 фурнирни апликации. А какво да кажем за шарката “Diamond in Diamond” на кожената тапицерия на седалките, облицовката на вратите и задните ¼ панели! Необходими са почти 400 000 шева (всеки диамант е съшит с точно 712 шева).

Newspress / Bentley

Отвън моделът се разпознава по новата радиаторна решетка Double Diamond, комбинирана с решетка тип „пчелна пита” на въздухозаборниците в бронята.

Newspress / Bentley

Що касае шасито, то GT Mulliner W12 разчита на електронно контролирано 4 завиващи колела, чийто размер е 22 инча, въртящият момент се разпределя между двете оси по-оптимално чрез електронен диференциал с ограничено приплъзване, адаптивни амортисьори, керамични спирачни дискове и др.

Bentley Bentley Continental GT Mulliner