Първият Cadillac Escalade-V продаден за половин милион долара

Парите отиват за колеж в Детройт, който през миналата година бе възроден

Cadillac Escalade V

, Cadillac

Cadillac Escalade-V на търга в Лас Вагас.

П ървият произведен Cadillac Escalade-V бе продаден на търг от Barrett-Jackson в Лас Вагас за 500 000 долара, съобщи американският производител.

Дарител добави към сумата още $25 хил., така 525 000 ще бъдат дарени на колежа за бизнес и дизайн “Пенсоул Люис” в Детройт, Мичиган. Учебното заведение е първото и единствено по рода си, предназначено само за афроамериканци. То бе отворено повторно през миналата година.

Escalade-V бе пласиран за повече от три пъти над базовата си цена - $149 990. Този екземпляр се води предпродукционен, а спечелилият търга ще получи друг след няколко седмици (или повече) с означението VIN 001 - като първи произведен.

Той може да направи някои промени дори в дизайна, стига да се вписват в концепцията на модела и бранда. Възможно е да добави и екстри.

Escalade-V е първият SUV на Cadillac с буквата V, отговаряща на спорт и “пърформанс”. Той е със суперчарджнат 6,2-литров V8 двигател с 682 к.с. и 885 Нм макс. въртящ момент. И най-мощният SUV на марката досега.

В стандартното оборудване има 10-степенна автоматична трансмисия. Благодарение на всичко това лускозният автомобил ускорява до 100 км/ч за едва 4,4 секунди, а 400 метра (четвърт миля) - за 12,74 сек.

„Cadillac защитава големи мечти и смели амбиции и ние сме развълнувани от този резултат от търга, каза вицепрезидентът на Cadillac Рори Харви. - Благодарни сме на Barrett-Jackson за предоставянето на възможност, която ще помогне на следващото поколение творци в родния град на Cadillac - Детройт.“
Cadillac

Cadillac Cadillac Escalade-V търгове благотворителност колеж