Паркомясто в Бостън се продава за 340 000 лева

Паркирането в София е ужасно, но очевидно този проблем в Бостън е далеч по-наболял

Пламен Георгиев,
паркинг

iStock

А втомобилът има редица предимства (и недостатъци), но опрете ли вечер до паркиране, тогава започваш да проклинаш всичко и всички. Освен ако нямаш втори автомобил, който използвате едновременно за гараж и мазе и който ви пази място така, че да може да го „запушите” и спокойно да се приберете.

Такъв шанс няма как да се случи в Бостън, където притежанието на втори автомобил е съпроводено с доста сериозни данъци. Оказва се, че там има и сериозни проблеми с паркирането, съдейки по обява за продажба на паркомясто за $179 000.

За тези пари в съседна Гърция човек може да се сдоби с поне двуспален апартамент. Но явно там цените на имотите са доста ниски, тъй като удобството да паркираш в Бостън до Fenway Park очевидно е висока ценено. Наблизо се намира и Massachusetts Institute of Technology (MIT), на няколко минути е Massachusetts State House. Паркингът е разположен в един от най-скъпите райони в града - Back Bay.

Първоначално паркомястото е било предложено за $199 000, сега е с $20 000 надолу. Проблемът на бъдещия собственик (ако такъв се намери), е че той ще трябва да месечна такса от $87 и годишна в размер $1175.

Това паркомясто е било извадено на пазара за пръв път преди 13 години. То е продадено през октомври 2009 г. за $70 000. През 2017 г. собственикът го е обявил за $450 месечен наем, а сега му иска и тази безумна цифра.

За нас това наистина изгледа като безумие, но в Бостън е невъзможно да се открие жилище с добри условия за $179 000. Най-евтиното едноспално студио върви в диапазона на около $238 000, при това в Hyde Park, на около 10-ина километра от въпросното място.

паркинг паркомясто паркиране Канада любопитно автомобили