„Откриха” гараж с изоставени хиперавтомобили

Находката е на дигитален артист, който предсказва бъдещето след масовото навлизане на електромобилите. Рендърите му завзеха нета

Пламен Георгиев,
рендър хиперватомибили

CarMarket.bg / Instagram

Л етището и паркингите в Дубай са мястото, където подобна гледка е виждана, но този път тук става въпрос за въображение. Въображението на италианския 3D артист Dizzy Viper, който си представя какво ще е бъдещето на автомобила.

Очевидно според него нищо добро не чака автомобила с двигател с вътрешно горене, особено след като човек би изоставил за десетилетия някои от най-впечатляващите (ако не и най) хиперавтомобили на нашето време. Вероятно постапокалиптичното бъдеще принадлежи на някакви електрически аналози на возилата от „Лудия Макс”, щом човек би изоставил Bugatti Chiron Pur Sport да тъне в прах и мизерия десетилетия наред.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dizzy Viper (@thedizzyviper)

Доста депресиращо и супер реалистично изглежда гниещият сред различни кутии, кофа за боклук и счупена лапна автомобил. Същото важи и за пистовия McLaren Senna, оставен в някакъв гараж, като видима е само задницата му.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dizzy Viper (@thedizzyviper)

Първият рендър от поредицата се нарича Horacio’s Nightmare, на която се виждат изоставени три броя Pagani Huayra BC. На Huayra е отделено още внимание.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dizzy Viper (@thedizzyviper)

Доста внимание Dizzy Viper е отделил на Lamborghini. На едно от творенията му се виждат двойка Aventador SVJ, скрити под години трупал се прах.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dizzy Viper (@thedizzyviper)

Sian FKP 37 и Centenario показват, че дори ограничените до няколко десетки бройки V12 „бикове” не могат да избягат забравата в тази алтернативна вселена.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dizzy Viper (@thedizzyviper)

McLaren P1 и Ferrari La Ferrari също са тема на работа от италианеца. За щастие всичко това е само в неговото въображение, но трябва да му отдадем заслуженото заради реалистичността, с която е пресъздал своя поглед по темата. Дотолкова, че много потребители в социалните мрежи помислиха, че това е реалност, а не плод на въображението на човек. В действителност подобно нещо не би могло да се случи, освен ако човекът не изчезне от лицето на Земята.

хиперавтомобили рендъри любопитно автомобили Dizzy Viper