Мъките на „Москвич” продължават, 57 продажби през февруари

Медведев определи цената като „висока”, а според него западните производители съжаляват, че са напуснали руския пазар

Moskvich 3 Москвич

Москвич

Д митрий Медведев определи цената на електрическия „Москвич” като „висока”. Напомняме, че той струва 3,5 млн. рубли, което се равнява на 84 000 лева. Задвижването му е поверено на един електромотор с мощност 193 к.с.

Според Медведев западните производители съжаляват, че са напуснали страната. За сметка на това китайските потриват доволно ръце, тъй като вече държат над 40% от местния пазар. И вероятно да края на годината този процент може да се удвои.

А мъките на „Москвич” продължават. Данните на „Автостат” показват, че през февруари в Русия са продадени 57 бройки от модела. От тях бензинови са били 50, седем са били електрически. Най-голям интерес е имало в Москва, където са продадени цели 20 бройки…

Медведев коментира още поскъпването на цените на автомобилите и поскъпването на поддръжката им, както и това, че западните производители са загубили огромни средства при напускането на страната. В това няма две мнения, но дори и Renault, който бе най-силно засегнат от това решение, излезе на печалба, раздаде дивиденти и вече няма да погледне назад.

През 2023 година „Москвич”, който излиза от бившия завод именно на Renault, ще представи два нови модела. Това ще е голям всъдеход и лифтбек, които ще носят имената «Москвич 5» и «Москвич 6», но реално ще са китайски модели на JAC, какъвто е и „Москвич 3”.

руски автомобили Москвич