Любимата мъжка играчка Matchbox празнува 70 години

Компанията ще прави умалени модели и на електрически коли

,
Matchbox 70 years

Mattel

Р адост в къщи за много мъже, а защо не и жени!

Компанията Mattel празнува 70 г. на марката Matchbox с линия от лимитирани издания на малки колички. Така отдава почит на наследството й, така любимо на милиони хора по света.

Празничната серия включва специални платинени детайли и ще се предлага в седем различни варианта на емблематични автомобили от цял ​​свят през тези седем десетилетия. Те ще бъдат налични през цялата година. Това няма да е единствената изненада от Matchbox по случай събитието.

Част от колекцията за 70-годишнината е направена от рециклиран цинк. Всички играчки и опаковки принципно използват на 100 процента рециклирани или био базирани пластмасови материали до 2030 г.

Matchbox заяви, че включването на устойчиви производствени методи и други инициативи ще помогне за насърчаване на следващото поколение деца и колекционери от своя страна да правят същото. Освен да колекционират.

Фирмата заяви също така, че ще въвежда и умалени модели на електрически автомобили.

Малката количка (“кибритена кутия”) е замислена за първи път от английския инженер Джак Одел през 1953 г. с уникален мащаб, достъпна цена и масова наличност.

Matchbox играчки