Bugatti Baby II - идеалният коледен подарък за вашия син

Но с важното условие, че трябва да сте собственик W16 Mistral и да извадите 80 хиляди евро

,
Bugatti Baby II Carbon Edition

, Bugatti

Bugatti Baby II Carbon Edition

Bugatti ни скри топката с Baby II през 2019 г., когато го извади на бял свят. Той бе направен в чест на ориганала Bugatti Baby от 1926 г. Като 75-процентна версия на Bugatti Type 35, от която бяха направени 500 бройки, всяка една от които на стойност около 30 хиляди евро тогава.

Сега компанията се похвали с нова играчка (буквално) - Baby II Carbon Edition, вече на цена от 80 000 евро с данъците и доставката. Перфектният подарък за вашия син за Коледа, но с важното условие, че трябва да сте собственик на показания по-рано тази година W16 Mistral.

Bugatti

Моделът ще е финалния акорд на 8,0-литровия W16 двигател на компанията, а “Бейби II” черпи вдъхновение от него. Като се има предвид, че серията на Mistral ще е от 99 коли, Carbon Edition няма да надвиши тази граница. Не знаем колко от притежателите на роудстъра ще искат и умаленото му “братче”.

При Bugatti много неща са най-най-, така предполагаме, че това е най-скъпата серийна автомобилна играчка в света. А онези, които я поръчат, ще имат думата да бъде направена по избрани от тях спецификации.

В проекта участва и The Little Car Company. Двете фирми са използвали „усъвършенствана архитектура от карбонови влакна“ за малката кола.

Bugatti

Визуално Carbon Edition изглежда почти като Baby II. Кръглите фарове са ретро, ​​но всъщност крият хоризонтални LED елементи като дизайнерска препратка към Mistral.

Няма информация за механични подобрения по Carbon Edition, което вероятно означава, че можете да го имате в една от трите налични версии (ако притежавате Mistral, разбира се). Припомняме, че Baby II има електрическо задвижване с 2,8-кВч батерия и електрически мотор с мощност от 10 киловата. Благодарение на нея максимална скорост е 70 км/ч.

Дерзайте - първо Mistral, а след това и Baby II Carbon Edition.

Bugatti Baby II Carbon Edition Bugatti W16 Mistral Roadster Bugatti