Джон Оливър буквално размазва Илон Мъск в последното си шоу за годината (видео)

Водещият не остави нито една от издънките на Мъск незасегната, като за начало отдели внимание на най-маловажната му компания – Х, последната изцепка в която бе на тема антисемитизъм

Пламен Георгиев,
Илон Мъск

Getty Images

З а Мъск важи само едно: love or hate. И двата лагера ще намерят много в това видео, но водещият е подплатил всяка своя теза с доказателствен материал. Струва си да изгледате цялото 30-минутно видео. За ден то вече е гледано 3 млн. пъти и двата лагера (За и Против) на Мъск са в атакуващ режим в над 14 000 коментара под видеото в ТУбата.

Иначе Джон Оливър, водещ на Last Week Tonight по НВО, посвети последното си шоу за годината на Мъск, човекът, създал най-много заглавия през годината. От това, че е най-богатият в света човек до това, че е човекът, загубил $200 млрд. за ден. И това е само ордьовърът.

Сериозно внимание Оливър обръща на Х (Twitter), започвайки с антисемитското изказване, което доведе до лавинообразно оттегляне на рекламодатели. След това той пуска откъс от интервю за NY Times Business, в което той казва четирибуквената дума с F***, а малко по-късно казва, че, ако Twitter се провали, рекламодателите ще са виновни.„

По-късно Оливър отново се връща към X и към странните, меко казано туитове, за да дойде и кратък откъс от интервю с автора на автобиографичната му книга, в която той казва: Мъск е пристрастен към Twitter.

След като негов приятел умишлено заключва телефона му в хотелски сейф, за да не може Мъск да туитва през нощта, последният звъни на хотелската охрана в 3 ч през нощта, за да дойде и да отключи сайфа.

Разбира се голяма част от експозето на Оливър е посветено на Tesla, на Autopilot, на смъртните случаи, които според The Washington Post са около 40. Той не пропуска да засегне и отговорът на Tesla по повод обвиненията за Autopilot, в който се казва, че компанията разполага с „безспорни данни”, че технологията спасява животи и предотвратява травми… без да дава такива данни на обществото.

Определено видеото е образователно. Отделете му нужните 30 минути. Няма да обори мнението ми за Мъск, само ще подсили вярванията ви за него, бе значение какви са те.

Джон Оливър Илон Мъск