Британските полицаи имат трудности със служебните е-коли

Всичко разбирам, но ние трябва да се борим и с престъпността, оплаква се полицейски началник

Pollice car England

iStock

Б ританската полиция постепенно преминава към електрическо задвижване, но адаптацията не протича без трудности, странности и нелепи ситуации.

Това описва английският в. ”Дейли мейл”, позовавайки се на Крис Нелсън, шеф на полицията в Глочестър.

Той признава, че често се стигало  до случаи, при които хората му не стигали до даден адрес, на който са повикани по спешност, тъй като закъсвали на пътя. Така трябвао да ги спасяват возила с двигатели с вътрешно горене, съответно се губели време и пари.

Това се наблюдавало в селски райони - първо заради отдалечеността, второ заради факта, че Великобритания все още не е добре обезпечена със зарядни станции.

В крайна сметка не стигали навреме и в някои случаи се губел смисълът, оплаква се Нелсън. Той добавя, че електрическите автомобили в парка на полицията в района ставали все повече.

Нелсън би искал да са с по-голям пробег, а и инфраструктурата да е по-добра и достъпна, що се отнася до бързото зареждане.

Още нещо - полицейският началник иска да има по-голям избор откъм типове автомобили (каросерии).

Той описва ситуация, в която полицаи са в трафик и имат повикване, а в колата работят “бурканите”, радиостанция, климатик - трябвало да изключат всички тях, за да пестят енергия.

Всичко разбирам, светът е тръгнал в тази посока, трябва да се грижим за природата, но моята първа задача е да се борим с престъпността и от тази гледна точка имаме доста казуси за решаване, обобщава Крис Нелсън.

Дейли мейл

престъпност електромобили полиция Великобритания Англия