Британският премиер се извини за непоставен колан

Глобата за това нарушение във Великобритания е 500 паунда

Риши Сунак

GOV.UK

Риши Сунак

Б ританският премиер Риши Сунак се извини заради това, че не беше поставил предпазния колан в автомобил в публикувано в социалните мрежи видео.

Сунак държа реч, докато колата се движеше, някой от PR екипа му го снимаше, а клипчето бе публикувано на официалните канали на правителството и в неговите лични.

Бдителни потребители на социалните платформи забелязаха, че е без колан, седейки на задната седалка. Принципно, глобата за това в Обединеното кралство възлиза на 500 паунда.

Настана олелия, каквито често се случват на Албиона. Дори съответните органи във Великобритания обявиха, че ще направят разследване и може да последва санкция.

Видеото беше свалено, а министър-председателят се извини официално. Според говорител на правителството той съжалява, че “направил грешна преценка”. Поема отговорност и се извинява. Добавя, че всеки би трябвало да поставя колан, независимо къде се вози в автомобила.

Гафът бе сътворен по време на визита в Северозападна Англия. Веднага обаче се стигна до нов - Сунак понесе поредна порция критики, че и протести, заради това, че е използвал самолет за 28-минутен полет до Североизточна Англия.

Администрацията на Сунак на думи опитва да намали въглеродния отпечатък, но на дела се случва друго, при това с държавни средства, редят критиците на премиера.

Риши Сунак критики предпазни колани Великобритания