Стартират продажбите на луксозия електрически седан Mercedes EQE у нас

Базовата цена на EQE 350+ започва от „скромните” 152 400 лв., докато Mercedes AMG EQE 43 4MATIC стартира от 202 200 лв.

Mercedes Benz EQE

Mercedes-AMG

С портният бизнес седан EQE притежава същите ексклузивни характеристики като EQS, но в малко по-компактен формат. При пускането си на пазара гамата първоначално ще включва два варианта - EQE 350+ с мощност от 215 кВт и Mercedes AMG EQE 43 4MATIC с мощност от 350 кВт.

EQE 350+ идва серийно с Electric Art интериор, като висококачествените материали за тапицерията на седалките, например кожа и кожа Nappa, са опционални. Моделите са оборудвани също и с HEPA-филтър, който пречи на вирусите и бактериите да достигат до кокпита.

Ключово опционално оборудване на електрическия бизнес седан включва завиваща задна ос, в два варианта – с ъгъл на завиване от до 4,5 градуса или от до 10 градуса, плюс технологичните фарове DIGITAL LIGHT. Пакетите оборудване са съответно Advanced Plus (серийно), Premium и Premium Plus.

Mercedes-AMG

Mercedes‑AMG EQE 43 4MATIC предлага специфични за AMG решения по отношение на задвижващата система, шасито, спирачките, звука, интериорния и екстериорния дизайн. Този модел е серийно оборудван със завиваща задна ос с ъгъл на отклонение до 3,6 градуса. Технологичните DIGITAL LIGHT фарове също са серийно.

Налични са и многобройни AMG опции, които могат да подчертаят динамиката на автомобила. Това включва дизайнерските акценти на пакет AMG Night с елементи в черно и черен хром, червени спирачни апарати или спортните AMG детайли от карбон. Електрическият седан може да бъде допълнително оборудван с AMG високоефективната композитна керамична спирачна система. Има възможност и за избор на аеродинамично оптимизирани 20 и 21-инчови AMG джанти. EQE 43 4MATIC може да бъде оборудван и с иновативния MBUX Hyperscreen, чийто извит екран се простира от едната до другата A-колона в автомобила.

Всички Mercedes-EQ автомобили се предлагат на българския пазар с включена удължена гаранция за 5 години или 100 000 км, сервизно обслужване за 5 години или 100 км и услуга „От врата до врата“ с обсег 15 км. Очакваме първите EQE лимузини в България през пролетта.

Mercedes Mercedes-Benz Mercedes-Benz EQE Mercedes-AMG EQE електромобилите