Skoda Enyaq iV - по-бързо зареждане, по-дълъг живот на батерията

Стартира производството на купето на модела в завода в Млада Болеслав

Валентин Маринов,
Skoda Enyaq iV

Skoda

Skoda обяви промени за електрически си модел Enyaq iV за тази година. Най-важните от тях засягат зареждането му - то вече ще отнема по-малко време, като същевременно се увеличава живота на батерията.

Enyaq iV 60 вече може да се зарежда на станция със 120 киловата, досега това бе възможно само на 100 kw.

iV 80 - пък ще се включва в колонки на 135 kW (досега беше възможно на такива с 50-125 кW). Това означава, че зареждането до 80 процента вече ще отнема 29 минути, вместо 38, както бе досега.

 Skoda Enyaq Coupe iV на поточната линия.

Skoda

Skoda Enyaq Coupe iV на поточната линия.

Skoda също така казва, че зареждащата система на автомобила е снабдена със специален щадящ режим, благодарение на който животът й се увеличава. Той помага на батерията да достигне оптимална температура преди момента, в който трябва да се зарежда.

Шофьорът ще получава и повече информация, например навигацията ще показва колко остава до зареждане.

Налична е и асистиращата система Traction Mode, която подпомага сцеплението на хлъзваги пътища. Това ще става чрез още по-добро разпределение на въртящия момент към двата моста.

Новости има и по-други системи за безопасност и комфорт.

Междувременно Skoda обяви, че стартира производството на Enyaq Coupe iV в завода в Млада Болеслав. Всеки ден от там ще излизат по 120 броя от елегантното купе заедно Enyaq iV, Octavia и Octavia iV. И то е електрически автомобил.

 Skoda

Skoda Fabia 2021 Skoda Enyaq iV батерия зареждане купе автомобили