Renault Scenic E-Tech е Автомобил на годината в Европа за 2024 г.

Това е седмият модел на компанията, който печели наградата

Мартин Дешев,
renault scenic etech

, Renault

Renault Scenic E-Tech

Renault Scenic E-Tech е „Автомобил на годината“ в Европа за 2024 г. Новината беше съобщена в началото на Автомобилния салон в Женева, който започва тази седмица.

Scenic E-Tech е седмият автомобил на Renault, който печели наградата. Той беше един седемте финалиста, заедно с BMW Серия 5, BYD Seal, Kia EV9, Peugeot E-3008/3008, Toyota C-HR и Volvo EX30.

Scenic E-Tech е изцяло електрически автомобил, разработен на платформата AmpR и е компактен и маневрен. Със своите 4,47 м дължина и тегло от 1890 кг., той е удобен за градските пътища, като предлага просторен интериор и множество технологии.

Освен това може да се справя и с пътешествия. Батерията осигурява пробег от 625 км. с едно зареждане. “Да спечелиш престижното отличие „Автомобил на годината“ e гордост за всеки в Renault Group и Renault. Признанието е доказателство, че сме направили правилния избор! Когато добавиш удоволствие от шофирането към ‘voiture à vivre’ оборудването като новия панорамен покрив Solarbay или последното поколение OpenR Link с вградени Google фукции, Scenic има всичко необходимо, за да затвърди позицията си на европейския  EV пазар.” Фабрис Камболив, главен изпълнителен директор на Renault.

Носителят на наградата се определя от жури от 59 автомобилни журналисти от 22 държави. Предишни носители на наградата за Renault са още Renault 16 (1966), Renault 9 (1982), Clio (1991), Scenic (1997), Megane (2003) и Clio (2006).

Renault електрически автомобил автомобили коли