Режията няма умора, Renault Symbioz продължава настъплението в C-SUV

Режията няма умора, Renault Symbioz продължава настъплението в C-SUV Rafale още не е влязъл в шоурумовете на марката, а вече имаме ново попълнение, което ще бъде представено през пролетта

Пламен Георгиев,
Renault Symbioz

Renault

Symbioz звучи като френската дума „symbiose“, произлизаща от древногръцката „symbiosis“, което означава „съжителство“, ценност, дълбоко вкоренена в гените на Renault.

Това е дума, която звучи по подобен начин на много езици: „symbiosis“ на английски, „simbiose“ на испански и „simbiosi“ на италиански, което прави името Symbioz лесно за разбиране от широката публика.

Лесен за разбиране от публиката ще е и самият модел, който ще се отличава с новия дизайнерски език на марката. Symbioz е най-компактният хибрид от гамата на Renault в сегмент C с дължина едва 4,41 м. Това го позиционира между Scenic и Austral.

Renault

Подобно на споменатия Rafale, който обаче ще е едно ниво по-високо като позициониране, Symbioz също ще предложи на семейството стъклен панорамен покрив Solarbay от ново поколение, базиран на технологията PDLC и променящ вида си в матов без наличие на щора.

Задвижването е познато, E-Tech full hybrid със 145 к.с., но тук вече имаме автомобил с тегло под 1500 кг, което допълнително ще допринесе за понижаване на разхода на гориво.

Renault Symbioz ще бъде представено през пролетта на 2024 г.

Renault Symbioz Renault